Aolo gucci, toti influenceri?

Cineva spunea că: Deși nu ne place să recunoaștem, compania, oamenii din jurul nostru au un impact major și ne influențează alegerile în viață, într-un fel sau altul.

Așadar, mama e influencer. Mai ales pentru mine. Tata e un alt influencer. Mi-a dovedit că poți face orice îți propui, chiar dacă ai opt clase. Dar dacă îl ai pe Dumnezeu de mână, imposibilul devine posibil. Mama și-a dedicat permanent timpul în a mă educa și crește, pe mine și pe sora mea. Profesoara de logică din liceu este un influencer. Din punctul meu de vedere, are toate calitățile pentru a fi un profesor excepțional. Iar dânsa era mereu corectă. Puteai să ai patru de 10, dar dacă te prindea cu lecția neînvățată, se adăuga un 4 fără probleme. Tot influencer, nu?

Nu vreau să mă lungesc cu lista, cu siguranță ați înțeles ideea.

Din perspectiva mea, toți suntem o influență, iar numărul la care ne raportăm nu este atât de important, pe cât este de important  CUM INFLUENȚĂM. Sunt două categorii: influențezi în mai bine sau influențezi în mai rău. Decizia îți aparține.

Povestea 2018: Facem repede un BIO cool la Instagram, eventual menționăm țelurile noastre, un citat mișto din ăla care influențează. Eventual un quote de mai rebelă. Apoi încărcăm o serie de poze să iasă în evidență numai fundul, să strângem likeuri pentru început. Apoi punem poze cu citate deep, poze cu #lastsummer. Plus alte 37947394 de #. Apoi postăm poze cu locațiile fancy în care servim prânzul și cina, dar când mâncăm mămăliga acasă, nici nu ne luăm telefonul la masă. Dar, să vă spun drept: eu pozez cu mândrie mâncarea de acasă, pentru că sunt făcute de mâinile mamei mele, iar mai mult decât atât, e extraordinar de bună. Iar mămăliga cu cartofi și smântână plus ou fiert cu usturoi…. IZ LAIF! #româncăceiubeștemâncarea. Și știu că nu sunt singura.

Trecem mai departe. Dacă ne place tare mult o geantă, dar nu e de brand, meh, o purtăm rar sau, eventual, o ascundem în poză. Daca avem geantă Gucci, clar pozăm. Să vadă dușmanii G-ul ăla mare. Un tricou la 50 de lei depe facebook cu Philip Plein nu iese din discuție. Și ăla trebuie.

Trebuie să mai menționez că geanta Gucci nu reprezintă un reproș adus persoanelor care au așa ceva? Sau că nu fac mișto de geantă? Pe bune, și mie îmi place, cui nu-i place o geantă simplă neagră, de firmă?

Geanta Gucci este un simbol pentru articolul ăsta, reprezintă practic SUBIECTUL ÎN GENERAL la care mă raportez, o să se înțeleagă mai bine pe parcurs.

Să revenim. Unii influențează prin muzica lor, alții prin cărțile lor. Mulți influențează prin actoria lor, îi apreciezi că joacă atât de bine în serial, iar mai mult decât atât, te-ai îndrăgostit de caracter. This is nais! VERY NAIS!

Cunosc persoane care influențează prin pozele lor de cuplu, mai ales pozele făcute în orașele lumii, să vezi cât de fain e și prin altă parte. Alții influențează prin stilul lor vestimentar, alții prin make-up. Lista e prea lungă, probabil sunt domenii pe care nu le știu. Acum ne întoarcem: toți aceștia, inclusiv eu, putem să influențăm în bine sau în rău. Depinde cum prezentăm lucrurile.

A apărut goana asta după popularitate,

iar dacă ai peste 10k, ești influencer cu diplomă imaginară, ești cool, deja nu mai saluți pe toată lumea. Că deh, ce standard ai tu acum? Vorbești numai cu aceia care au 15k, să te promoveze și să crești și tu, să fii popular. Ești prieten pe interes, să știi sigur că ai susținere, un back-up, cineva acolo care să te taguiască în story. Dar influențezi cumva? Eu nu răspund la întrebarea asta.

Nu zic că trebuie să influențezi diferit, eu spun să influențezi în bine. Acum probabil o să vină partea „Cine ești tu să ne spui cum să influențezi?”. Eu sunt un nimeni, care învață din greșeli, iar lumea asta e plină de rău, iar dacă noi mai adăugăm tot un rău pe tavă, scăpăm tava, se face țăndări, răul rămâne intact, lumea înnebunește, își pierde valorile, iar apoi binele își pierde existența.

Facebook-ul și-a cam luat din popularitate, acum suntem toți instagrameri. Și ce mare instagrameri suntem. Hai să vă spun ceva: poți să ai un milion de urmăritori, dar dacă tot ce pozezi este stilul tău de viață destrăbălat, și te lauzi cu ultimele silicoane, povestind asta în timp ce ai ieșit la un suc cu Moșu( glumă via Ich), dar nu-l filmezi, că deh, e moș…Ei bine, bravo! Influențezi orice, dar numai bine nu.

Da! Educația o primim acasă, la școală, de la părinți.

Educația nu o primești pe Instagram. Dar pe Instagram te poți modela. Ne putem folosi de orice rețea socială pentru a ne modela ca persoană și caracter. Pe youtube poți căuta ceva de divertisment să te amuzi, poți căuta top curiozități, poți căuta ultimul model de mașină care te pasionează SAU poți căuta ultima ceartă dintre Maricica și Costică, eventual ultimul scandal din showbiz unde Gigică a bătut-o pe Ileana și se ceartă în platou, cum că nu se mai iubesc, apoi vine un apel telefonic în direct, dezvăluind știri incendiare. Mamă, ce tareee! Mamă, ce mult m-a ajutat!!! WOW! Partea amuzantă e că și Gigică și Ileana sunt plătiți cu câteva milioane să facă rating la emisiune, iar peste două luni se îmapcă, că deh, dragostea cu năbădăi e simpatik.

Cică influențăm și profilul e plin de poze de prin cluburi cu ținute cool, cu șampania MOET în mână, că deh, MOET! Că dacă era o apă plată, fereascăăăăăăă! Nu pozăm apa plată! Helloooooooo! Nu se face așa ceva! Ah, pardon, pozăm sticla de apă dacă e EVIAN, dacă e Bucovina, suntem de râsul lumii.

Facem instastory cu muzica mișto din club, plus cu ora de 3:40 dimineața, să vadă poporul că suntem rebele, iar când alții dorm sau whatever, noi ne distrăm. Iar dimineața pe la 11, cu cafeluța la pat: mornings like this! Ok, am înțeles ideea, influențezi, le dai oamenilor un vibe de distracție, să lase grijile și stresul, dar când mai pui și poză cu botik, pe bune că îmi pică Instagramul.

Ne lăudăm numai cu ce avem la superlativ, atât! Că deh, să dăm bine la public!

Ne este rușine să ne afișăm așa cum suntem, ne construim măști, astfel, să fim acceptați de oamenii ACEIA în societate. Popularitatea a străpuns valorile pe care mami și tati tău ți le-au oferit de când erai copil. Iar tu în loc să le înmulțești cu 10, le-ai înmulțit cu 0.

Faptul că ai mulți urmăritori pe insta, facebook, snap sau youtube, nu o să ți se adauge și prenumele de Influencer. NU! Indiferent că ai sau nu ai o rețea de socializare, crede-mă! Influențezi! Am văzut un bărbat acum ceva timp cum alunga un câine nevinovat cu pietre. A influențat? DA! EU, DENI, NU VREAU SĂ FIU CA EL! Am văzut în Cora un tânăr care o ajuta pe o bătrânică să-și cântărească legumele, pentru că nu vedea destul de bine pentru a tasta. A influențat? DA, EU, DENI, VREAU SĂ FIU CA EL!

Dacă ai 100, 200, 500 de mii, 3 milioane sau o sută de milioane de urmăritori, ești doar un om cu mulți urmăritori. Acum că influențezi (în mai bine), e partea a doua.

Nu mai promovați superficialul, nu vă mai afișați viața perfectă în care totul e la superlativ. Există oameni slabi de caracter, iar ei cred în povestea voastră, în perfecțiunea voastră, deși știm că nu este așa. Au ajuns tinerii să se compare între ei, evaluându-se după modelul de mașină, geantă și telefon sau după jobul părinților și funcția pe care o au. Am ajuns să nu ne intereseze ce carte am mai citit în ultima perioadă sau despre problemele cu care se confruntă un prieten, ci de ce s-a despărțit Floricica de Florinel, iar dacă aflăm motivul, încercăm să le facem un o caracterizare, ca la română: directă și indirectă. Tot tacâmul.

Intră tinerii în depresie pentru că își dau seama că ei nu au viața demnă de instagram, dar de fapt, ei ce nu știu, e că unii sunt actori buni și-și joacă rolul până la finalul zilei pe rețea. Era o glumă răutăcioasă pe net, dar spune un mare adevăr: Te duci la petrecere, plină de fițe, dar mâna-ți miroase a bară de autobuz. Sper să nu fiu înțeleasă greșit!

Articolul acesta nu are o concluzie,

de-abia am reușit să găsesc cuvintele acestea pentru a vă împărtăși îngrijorările mele din ultima perioadă. Vreau doar să spun că ar trebui să punem pe PAUZĂ viața asta haotică, să nu uităm că suntem oameni și că ar trebui să ne ajutăm unii pe alții. Ar trebui să nu uităm că interiorul este cel care ne definește cu adevărat. Dacă ai carcasa frumoasă, iar creierul tău e zero barat, e jale! Când eram mică, obișnuiam să caut superficialul, dar cu ceva ani în urmă, hai să zic doi-trei, mi-am schimbat un pic prioritățile și gândurile. Și am doar 20 de ani! E loc de mai bine!

Superficialul e atât de fain și de ușor, dar ne mănâncă sănătatea psihică. Dacă vrei să te etalezi cu exteriorul, asigură-te că ai ceva și-n căpșor.

Am primit ceva reproșuri cum că mai apar nepieptănată în instastory. Mare tragedie! Stați liniștiți, nu promovez #nearanjatul! Dar na, am simțit pe inimă să vă spun ceva fix în momentul ăla. Dacă așa sunt eu, așa sunt eu! Cred că nimeni nu se trezește dimineața cu părul îndreptat și buclat. Sau cu creion la ochi. Mă rog, de fapt, dacă te culci machiată, șansele cresc.

Eu încerc să promovez  sinceritatea, bucuria și optimismul cât de mult posibil! Încerc să îmi clădesc noi valori, alături de comunitatea mea genială.

Tu ce încerci să promovezi?

Articolul acesta este haotic, cu siguranță! Efectiv sunt gândurile mele alandala scrise. Vă cer scuze pentru neînțelegeri, dar articolul vine în urma întrebărilor: ce părere ai despre influenceri? ce părere ai de stilul de viață x?

Aici este răspunsul meu! Nu judec pe nimeni, doar Dumnezeu poate judeca. Dar eu ce știu că pot face este să-mi expun părerile și să încerc să înțelegeți mesajul pe care doresc să-l transmit.

Și-mi repet întrebarea:

Tu ce încerci să promovezi?

 

 

Cu toată sinceritatea,

Deni!

 

#credînbine

 

 

 

 

12 comments

  1. Bună, Denisa! Te-am înțeles perfect, chiar și în această dezordine ordonată a gândurilor. Empatizez cu cele menționate de tine. Ești unul dintre puțini influenceri, pe care îi urmăresc. Nu datorită faptului că ai nk urmăritori, ci pentru modul tău natural de a fi. Îmi plac postările și instastory-urile tale, deoarece sunt desprinse din viața de zi cu zi, spontane. Surprind ceva real, nu e ceva programat, acea atitudine de revistă, imortalizată în cadrul perfect. Șuvița să fie așezată la dungă, corpul să fie destul de arcuit, aceeași expresie falsă a chipului etc. Felicitări și succes în continuare! 🙂

  2. Deni draga, tot ce ai spus este asa de adevarat, si asa dezamăgită ma simt si eu cand intru pe social media si vad ca aproape tot ce se încurajează e „perfectiunea”. Si mai trist e ca lucrurile astea au ajuns si in viata de liceu,sa spun asa, unde colegi de ai mei judecă dacă ai ales sa nu ai acelasi comportanemt josnic care e cică e „cool” sau sa nu te machiez sau sa nu te îmbraci „misto”. Ma bucur extrem de mult ca ai scris exact ceea ce crezi si Iti multumesc ca m-ai încurajat asa de mult prin tot ce ai scris. Te pup. Be blessed♡

  3. This is what I need to read, this is what all Romania need to realize. Articolul asta e de la inceput pana la sfarsit adevarat , fara vreo ezitare. Articolul asta nu e pentru influenceri, e pentru noi toti. Pentru toti cei care cred ca internetul iti schimba interiorul sau schimba parerea oamenilor despre tine. Suntem cu totii influentati de ce e in jurul nostru, nu de ce spune ecranul asta. Eu asta o simt..si vreau sa influentez nu prin cuvinte , ci prin viata mea ? Right thoughs,good life ✔

  4. Multă lume în ziua de azi este obsedată de acel lucru numit „perfecțiune” care nu există din păcate, dar totuși ca find un așa zis influencer să arăți că totul este perfect este deja prea fake. Mulți influenceri ar trebui să înțeleagă că dacă îți urmăresc story-urile 10k sau 100k de persoane nu înseamnă că trebuie sa arăți ca esti perfecta sau că viața ta e ca in poveștile cu prinți și prințese că știm cu toții că nu e așa viața.
    Sau acele persoane care comentează de unele că îs prea machiate, prea aranjate, prea nu știu cum, dar dacă vad pe una ca abia se machiază sau nu este îmbrăcată ca la gala când se duce în piața după cartofi is gen „ha ce e cu boschetara asta, doamne”. Adică nu îți convine nici prea machiata, dar nici mai naturala, cum vine asta?
    Oricum mulți ar trebui să înțeleagă că trebuie să fim cat mai naturali, cât mai noi înșine, să arătăm ceea ce suntem, nu ceea ce încercam să fim, si să transmitem un vibe bun celor din jur. Asa multă lume ar putea înțelege cât de important este să fim cât mai naturali si că ar trebui să înțelegem toți că trebuie să le transmitem celor din jur lucruri pozitive si să le arătăm ce ar fi mai ok de facut.

  5. Esti pur si simplu genial! Demult am asteptat un asa raspuns la o intrebare pe care și eu mi.am pus.o de câteva ori.. si iata ca vine . E haotic dar genial !!!printre altele ,asta este modelul de influencer pe care si-l doreste o comunitate cu cap !! Bravo Deni. Tot respectul pentru articolul acesta !

  6. M-ai inspirat foarte mult și sunt foarte fericită că în lume mai există oameni ca tine. Te admir mult pentru sinceritatea ta și Petru gândirea ta.

  7. Super. Ma bucur ca nu sunt singurul care observa diferentele de comportament la persoanele cu multi urmatitori(facebook,instagram,youtube).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alertă: Conţinutul de pe această pagină este protejat prin drepturi de autor!