Scrisoare pentru 2018

Dragă 2018,

Sincer, îți scriu cu emoție! Îți scriu cu emoție pentru că ai fost un an atât de bun cu mine, dar în același timp, parcă nu te-am înțeles complet și mi-ar fi trebuit un pic mai mult timp să pricep anumite lucruri care s-au întâmplat. Dar prietenul tău, 2019, va continua ce tu nu ai reușit să finisezi. Sunt sigură de asta!

Îți mulțumesc cu lacrimi în ochi pentru că m-ai învățat să rabd, să sper mai mult și să mă iert, să îi iert și pe ceilalți. Îți mulțumesc că mi-ai dovedit că toți suntem diferiți prin imperfecțiuni, iar dacă ne înțelegem unii pe alții, lumea chiar se transformă într-un loc mai frumos.

Îți mulțumesc din suflet pentru că m-ai ajutat să mă înțeleg mai mult pe mine și să înțeleg fiecare plan în parte pe care îl am pentru la anul sau pentru ceilalți care vor urma, cu voia Tatălui de Sus.

M-ai ajutat să realizez că este în regulă să ai zile haotice, să ai zile în care plângi și nu te înțelegi; să ai nopți în care te gândești la lucruri mai puțin plăcute și să ai insomnie săptămâni la rând. M-ai învățat că și lacrimile de tristețe se pot transforma în lacrimi de bucurie la momentul potrivit. 

M-ai învățat să înțeleg cu adevărat răbdarea, iar lucrurile pe care le dorim să se împlinească pot veni în minutul următor, dar altele în luni și ani. M-ai învățat că, prin credință fiecare pas în necunoscut devine sigur pe el atunci când Îl ții pe Dumnezeu de mână. Sper să fac de asemenea și la anul.

Ai fost un an excepțional și nu vreau să te numesc “cel mai bun” sau “cel mai prosper”. Vreau să te numesc “cel mai potrivit” pentru ACUM. Pentru că lecțiile pe care mi le-ai dat nu aș fi știut cum să le cer, iar ele au venit la momentul potrivit, iar pentru asta îți mulțumesc! Ai fost potrivit pentru mine, pentru că ai umplut golurile ce de mult au rămas așa… 

Ai știut când să intervii și când să mă lași să am coborâș, apoi să înțeleg prețul suișului.

Ai știut când să mă îmbărbătezi și când să mă lași să plâng, pentru că aveam nevoie să mi se limpezească mintea.. Iar mai mult decât mintea, sufletul era cel care trebuia curățat. Și a fost! Nu mai e murdar! Doamne, îți mulțumesc!

Îți mulțumesc că mi-ai dat ocazia să ajut oamenii în nevoie. Mi-ai dat ocazia să fiu ajutată și să înțeleg că unde-s mulți, puterea chiar crește. Același lucru se întâmplă și când vorbim de rugăciune.

Ai știut să îmi arăți noi căi prin care pot rezolva probleme.

Ai știut să mă înveți cum să-mi număr binecuvântările și să tai de pe lista încercările.

Ai știut să îmi zâmbești atunci când cerul îmi era pe umeri și nu aveam puterea să mă ridic.

Ai știut așa cum nimeni nu a știut…

Iar pentru asta, îți rămân datoare!

Datoria o voi plăti colegului tău care vine curând. Iar ce am învățat de la tine și cu tine, la el voi pune în practică; și-ți promit că de data asta voi ști. 

Voi ști că nu trebuie să iubesc la momentul potrivit, ci trebuie să iubesc mereu.

Voi ști că nu am nevoie de motive să iert, ci trebuie să iert că și Dumnezeu m-a iertat și mă iartă.

Voi ști că nu lacrimile și certurile mă definesc, ci eu aleg ce mă definește. 

Iar pe mine mă definește fiecare victorie mică sau mare de la final de zi.

Și putem numi și eșecul o victorie, pentru că din pierdere învățăm, iar din ce știu eu…Ei bine, să înveți e un câștig!

Ai fost doza mea de trezire la realitate și m-ai ajutat să înțeleg mai bine viața.

Ai fost rugăciunea mea de ani de zile, iar azi s-a împlinit. 

Pentru că pacea de la finalul acestui an nu am mai simțit-o niciodată!

Cu lacrimi de bucurie în ochi, dragă 2018, te iubesc! Cu tot cu ce mi-ai dăruit și mi-ai luat!

Așa cum ai fost, ai fost ce Dumnezeu știa că am nevoie!

Semnat,

Un om recunoscător.

Ne vedem și pe instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alertă: Conţinutul de pe această pagină este protejat prin drepturi de autor!