Aventura, strigati Etiopia!

În urmă cu câteva luni am aflat de un proiect nou realizat de biserica mea la nivel mondial, și anume, lucrare misionară și medicală în Etiopia, respectiv în Bakafa. Am zis: Clar, eu trebuie să merg!

De ce? De mult timp am vrut să particip la un asemenea trip, dar timpul și vârsta nu mi-au permis. Dar anul 2018 a fost de acord cu mine și a spus: Este șansa ta, ești pregătită! Du-te!

Toată povestea aceasta a luat contur cu adevărat la început de toamnă când îmi căutam cu prietenii mei bilet cu destinația Addis Abeba. De-abia când am achiziționat biletul mi-am dat seama că eu chiar mă înscriu la cea mai DIFERITĂ experiență de până acum, iar de ușor…cu siguranță nu avea să fie!

Și nu a fost! 

Timpul e tare neprietenos, du-te-n stânga, du-te-n dreapta, fă aia, fă și aia…A trebuit să trimit o serie de acte și fișe completate, a trebuit să recompletez, să retrimit. 

Ultima lună a fost haos total, sună la compania aeriană, întreabă de x, întreabă de ce y, întreabă cum de yy. Aventură la propriu. Să nu mai zic: de-abia săptămâna trecută am aplicat și am obținut viza. Cumpărăturile parcă nu se mai terminau.

Marți am plecat, luni mi-a venit cortul. La limită! Totul la limită! Dar nu regret nimic. Absolut nimic! Haosul ăsta a fost perfect pentru mine! Poate așa nu am reușit să simt emoțiile! Și bine am făcut, haha!

Este aproape unu dimineața, teoretic și practic 24 decembrie. Vă las acest articol scris acum, pentru că eu acolo acces la internet nu voi avea, dar dacă există acolo o mică șansă să am, cu siguranță nu voi avea timp să petrec timp pe telefon. Nu de asta merg acolo! Voi încerca să mă ocup cât mai mult de sufletele de acolo.

Vreau să vă spun că pe toată perioada șederii mele în Bakafa, conturile de Instagram și Facebook vor fi în grija surorii mele, @ligia_di, și îi mulțumesc nespus încă o dată pentru că a acceptat să îmi ofere o mână de ajutor. Dacă o să am posibilitatea să îi trimit poze, ea le va împărtăși cu voi.

Când voi citiți acest articol, probabil eu sunt pe câmpul de lucru, în calitate de Medical Assistant. 

Pentru două săptămâni voi dormi într-un cort și sac de dormit. Este premieră pentru mine, deci, țineți-mi pumnii! Mulțumesc :))

Voi încerca să văd și o altfel de realitate, o realitate tristă, un colț uman de pe pământ care cere ajutor. 

Am zeci de vacanțe în istoric, iar fiecare vacanță în parte a însemnat doar distracție, lux și iar lux( mai ales dacă am compara cu ce este în Bakafa).

Este prima experiență de felul acesta, și da, am emoții, dar cu siguranță totul va ieși bine! Accesul la apă pentru a putea face baie este limitat, așadar, dușul meu înseamna, de fapt, șervețele umede. La greu! Promit că mă spăl la întoarcere 😀

Promit că mă voi întoarce cu sute de poze și videoclipuri, astfel, să gustați și voi din aventura mea!

Mă bucur foarte mult că în această călătorie nu voi fi printre străini, deoarece voi avea lângă mine multe cunoștințe, desigur, vor fi și persoane pe care nu le cunosc, în special pe cei din Brazilia, dar după cum bine știți, sunt prietenoasă, deci asta va fi ultima problemă. În total vom fi în jur de 100, iar din numărul acesta, voi avea alături de mine patru prieteni buni. Sună bine, nu? Cu siguranță ne va fi mai ușor să ne adaptăm acolo și să interacționăm cu ceilalți, știind că avem pe cineva acolo mai apropiat. Cel puțin, eu așa sunt și simt!

Mai multe detalii și experiențe din acest sătuc Bakafa vă pot oferi la întoarcere! Dar până atunci, să aveți grijă de voi. 

Voi vorbi pe larg despre procesul de pregătire pentru Etiopia și nu numai- începând de la vaccin până la bagaj și escale- atunci când mă voi întoarce 🙂

Vă doresc un început de AN NOU fantastic!

Vă îmbrățișez!

Deni

5 comments

  1. Sună minunat ce ai ales să faci și cu siguranță Domnul va avea grijă de sămânța plantată de fiecare dintre voi, acolo. God bless you! ?

  2. Speram să nu se termine acest articol.. wow.. am ramas uimita si in acelasi timp plângeam, o grămadă de emoții..Esti un om minunat Deni, iar părintii tăi sunt mândri ! Dumnezeu sa fie alături de tine ❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alertă: Conţinutul de pe această pagină este protejat prin drepturi de autor!