Top 5 filme care m-au marcat

În această dimineață am citit pe facebook vestea foarte tristă cu privire la fizicianul Stephen Hawking, care s-a transformat într-o stea, o stea care va străluci pentru totdeauna.
1.Astfel, mi-am amintit de filmul biografic despre el pe care l-am văzut cu ceva ani în urmă, Teoria întregului, un film pe care îl recomand cu mare căldură.

O idee foarte importantă pe care am extras-o din acest film, din povestea acestui mare fizician, este următoarea: TU, ca om, să nu renunți niciodată! LA NIMIC!
Actori foarte buni, trebuie să menționez asta; pe la jumătatea filmului deja te simți un personaj în poveste, e atât de real, și deloc clișeic! Nu vreau să vă spun prea multe, am impresia că v-aș spune detalii importante,haha! Toate evenimentele sunt importante! Dar vă asigur, o să simțiți multe: teamă, frică, milă, multă milă, compasiune, fericire, tristețe. O poveste cutremurătoare, o poveste care se mai numește r-e-a-l-i-t-a-t-e. Suntem atât de binecuvântați pentru că putem merge, putem vorbi.. Sunt daruri atât de importante primite de la Dumnezeu, dar de cele mai multe ori uităm…

 

2. Un alt film care și-a lăsat amprenta în mintea și în sufletul meu este Băiatul în pijama vărgată. Probabil va râmâne în continuare filmul meu preferat. Filmul este o dramă profundă petrecută în timpul celui de-al Doilea Război Mondial; se prezintă situațiile deloc favorabile în care se aflau evreii la vremea aceea, respectiv modul lor de “trai” în lagărul Auschwitz. Povestea are în centru prietenia dintre doi băieți: unul dintre ei este in lagăr, iar celălalt este fiul conducătorului lagărului. O lecție de prietenie! Atât mai spun! Genial filmul!

 

3. Prinde-mă! Dacă poți! Este un film bazat pe un caz real, ha, extraordinar filmul! O comedie bună, amestecată cu ceva acțiune și dramă. Este vorba de personajul Frank, rol interpretat de Leonardo DiCaprio, care hotărăște să trăiască de pe urma unor cecuri falsificate. Începe să aibă o serie de meserii, sub nume diverse. Începe să fie căutat de FBI. Nu vă spun finalul, bucurați-vă de film! Ah, vă mai spun doar atât: tipul care chiar a comis toate aceste infracțiuni trăiește în prezent, fiind angajat la FBI. Nice, right? Just watch this movieeeeeeeee! NOW!

 

4. Jocul Codurilor este un alt film bazat pe un caz real din timpul celui de-al Doilea Război Mondial! Chiar dacă nu vă pasionează istoria, filmul va rămâne inimile voastre cu siguranță! Alan Turing este un geniu matematician care. printr-o mașinărie construită, reușește să decodeze mesajele naziștilor. E și dragoste pe ici pe colo, multăăăă dramă, acțiune și un suspans de nota 10!

 

 

5. Viață pentru sora mea este ultimul film din această listă. Un film extraordinar cu o poveste deosebită! Cred că l-am văzut de cel puțin două ori. Povestea acestui ultim film prezintă viața unei familii care se confruntă cu o serie de probleme, cea mai mare dintre ele fiind următoarea: fiica cea mare, Kate, este bolnavă de leucemie, iar sora mai mică, Anna, reprezintă un donator important pentru sora ei! Anna iși ajută sora, până în momentul când intră într-un blocaj renal. De aici, lucrurile iau o întorsătură ciudată! Vizionare plăcută!

Aștept în comentarii să menționați filmele care v-au impresionat în mod special! Vă îmbrățișez!

11 comments

 1. Deci, Deni dragă, daca nu ai vazut pana acum Me before you? ti-l recomand din toooata inima. E cel mai romantic film, e despre iubirea aceea buna si frumoasă care se întâlnește atat de rar in viață. Despre iubirea ce vede dincolo de aspect, iubirea pură. ♡

 2. Oo, de asemenea si : Stardust, Charlie St. Cloud, The Lucky One, The Host, The fault in our stars, The Age of Adaline, Mr. Nobody, The Huntsman winter’s war sunt filme excelente, le-am vazut cel putin o dată si sincer, sunt filme atat de bune incat dupa primele 15 minute te captează și te transpun in actiune. La finalul filmului realizezi ca ai facut un pas in imaginatia cuiva, ca pentru câteva zeci de minute ai fost in altă parte cu sufletul ??♡♡♡♡♡♡♡

 3. Referitor la primul, l-am vazut, dupa ce am citit cartea. E foarte fain, intr-adevar, dar pentru mine a fost dezamagitor faptul ca nu prea o reflectat realitatea!

  Ps. Iti recomand The legend of 1900 si Finding Forrester si

 4. Observ ca te pasioneaza foarte mult istoria. Un alt film pe tema Holocaustului este “Pianistul”, un film de nota 10, cu poveste extraordinara care sigur te va face sa plangi daca vei trai alaturi de personajul principal in “miezul” actiunii.

 5. Stiu ce voi face weekendul acesta, o sa ma uit la toate filmele astea, par foarte foarte interesante! Filmele care mi-au placut mie cel mai mult sunt The notebook ca si film de dragoste, si in rest imi plac cele de razboi: Intai l-au omorat pe tata (ti-l recomand si tie), Lunetistul american, 13 ore. Filme bune, dupa parerea mea.

 6. Îți recomand sa vizionezi filmul Testament of youth, care și el este bazat pe o poveste reala. Pana in prezent este filmul meu preferat!

 7. Cu siguranta, filmul care a avut cel mare impact asupra mea a fost „The Shack”. Ti-l recomand cu cea mai mare caldura, cred ca va fi pe placul tau. ?

 8. Nu cred ca am vazut un film mai frumos despre razboi decat acesta. Filmul se numeste „Fury”.
  Iti recomand sa te uiti si la acesta.

 9. Buna seara, Denisa! Acum am reușit sa citesc acest articol.. Inainte de a vizona filme le propuse de tine (vreau sa le vad pe toate), as vrea sa îți pun o întrebare. Spui ca „fizicianul Stephen Hawking, care s-a transformat într-o stea, o stea care va străluci pentru totdeauna.”. Ce parere ai despre faptul ca, totuși, acesta nu credea in Dumnezeu?
  Tot respectul meu pentru tine! Am învațat multe de la tine si, sunt sigur, inca mai am multe de învațat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alertă: Conţinutul de pe această pagină este protejat prin drepturi de autor!