TOP 5 trucuri pentru ingrijirea parului

Mereu primesc întrebări de la voi cu privire la îngrijirea părului meu, iar eu sunt, sincer, în pom. Primul răspuns care îmi vine în minte este următorul: Ăhm, cred că nimiiiiiiic!

Întrebările primite de la voi, fetelor:

  1. Cum de ai părul atât de lung?
  2. Ce șampon folosești?
  3. Ce mască aplici?
  4. Te-ai vopsit/ nuanțat vreodată?

Nu știam că (micile) obiceiuri ale mele pentru îngrijirea părului sunt, de fapt, atât de neglijate de majoritatea fetelor. Mi-am dat seama de acest lucru, atunci când îmi spunea o prietenă că își îndreaptă părul zilnic, iar eu am rămas șocată, pentru că eu de-abia dacă mi-l îndrept o data la două luni. Trec lunile, iar eu nu mi-l îndrept. Folosesc placa de păr doar când este vreun eveniment, ceva. Cam atât! Ajungem și acolo. Prima oară vă răspund la întrebări 😉

  1. Primul truc pentru a avea un păr lung, ei bine, este să nu te tunzi :)). Eu nu m-am mai tuns de când aveam 14 ani. Și clasicul sfat băbesc „Prinde-ți părul!” funcționează. Nimic wow, nu? Dar funcționează!
  2. Cred că este cea mai nepotrivită întrebare pe care o puteți adresa cuiva. Nu uita: părul meu nu este același cu părul tău, și invers. Țin minte că în clasa a X-a mi-a recomandat o colegă șamponul Garnier. Îmi spunea că părul nu se îngrașă la fel de repede. Ce a făcut Denisa? S-a dus și și-a cumpărat Garnier. Înainte să îmi cumpar, m-am asigurat să îi spun și „vecinului”. Și de mirare a fost că „vecinului” i-a mers cu amărâtul de Garnier, iar la mine un mare BA! În prezent, folosesc atât șamponul, cât și balsamul marca ELSEVE. Mulțumită! De ani buni tot Elseve folosesc. Am săptămâni când folosesc și SYOSS. Cele doua sunt bune pentru părul meu, am încercat multe altele, dar îmi afecta firul de păr în diverse feluri.
  3. Niciodată nu mi-am făcut mască la păr. Și nici nu plănuiesc, sincer! Cred ca mi-ar lua o mie de ani să mă spăl după acea mască and I am not joking:))
  4. Un mare NU și aici! Voiam să mă nuanțez, asta undeva prin clasa a 12-a, știu că îi spuneam mamei că vreau să îmi deschid părul un pic la culoare. Mi-a trecut și „ideea” asta, mă bucur că am ascultat de mama. Încă am un păr sănătos, cred că o să am destul timp la dispoziție să îmi aplic vopsea pe păr, când dragele de fire albe o să apară.

Finally, am ajuns la cele 5 trucuri pe care le folosesc pentru o îngrijire cât mai bună a părului.

  1. Primul truc constă în a lăsa părul să respire cât mai mult, dacă pot să spun așa. Nu mai folosiți ondulator, placă de întins părul, deoarece ard părul cumplit! În clasa a 10-a îmi îndreptam părul în exces, începuse să îmi placă foarte mult cum îmi stătea cu el în felul respectiv, eu de fel având părul ondulat/cârlionțat. Vârfurile mi se toceau foarte repede, iar firul de păr începea să se subțieze, așa că m-am decis să aplic alte metode(vezi mai jos).
  2. Niciodată nu am fost prietenă cu feonul și mă bucur. Întotdeauna îmi las părul să se usuce singur. După baie, îl țin într-un prosop aproximativ 20 de minute, pentru a mă asigura că s-a scurs apa. Apoi îl periez, ud, așa cum e! Trebuie să periați de jos în sus, cel puțin eu așa fac, iar părul nu se rupe ;). Vă îndemn să folosiți feonul când este chiar o necesitate, de exemplu,când trebuie să plecați undeva și așa mai departe. În rest, nu! Se va usca într-un mod sănătos, iar pentru a nu se umfla, periați-l cât timp este ud, cum am spus mai sus.
  3. Mergeți să vă tăiați vârfurile din două în două luni. Firul de păr este fragil, sensibil, si cât de gros ar fi el, tot se tocește. Este normal să se tocească, dar cu cât tundeți aceste vârfuri mai repede, cu atât și părul va crește mai repede și mai sănătos.
  4. Importantă este și peria/ pieptănele pe care îl folosiți. Eu folosesc peria care are zimți/țepi clasici, dar si fibră naturală, în cazul meu, păr de mistreț. De ce? Ei bine, elimină cuticulele de pe firul de păr, iar acest aspect este un mare plus pentru noi, fetele, mai ales că nu ne spălăm zilnic părul. Eliminând cuticulele de pe fir, părul devine mai sănătos( în timp)
  5. Nu îmi „ambalez” părul în prosop după ce l-am spălat. Există prostul obicei de a-ți înfășura părul într-un prosop(până aici, de fapt e bine), dar apoi să ți-l agresezi. Este complet greșit. Trebuie  să lași părul în prosop doar pentru a lăsa apa să se scurgă. Dacă procedezi cum am amintit mai devreme, riști să îți rupi fire, sau după uscare să ți se electrizeze groaznic. Și nu vrem asta, nu?

Dacă tu folosești alte trucuri pentru păr, lasă-le într-un comentariu. Sper că v-am ajutat!

Pe data viitoare!

3 comments

  1. Prin agresat parul te referi la frecarea lui cu prosopul? Si te rog muuuult sa faci un videoclip in care sa ne arati cum iti pui parul in prosop pentru ca eu nu stiu cum sa fac prosopul sa stea.

  2. Hei, Deni! Doar ce mi-am spălat părul, după ce l-am ținut puțin in prosop l-am pieptănat și am aplicat ulei de cocos pe vârfuri si am distribuit pe lungime. După uscare miroase și arată superr?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alertă: Conţinutul de pe această pagină este protejat prin drepturi de autor!