Cand lucrurile merg prost

Te-ai întrebat vreodată de ce anumite lucruri ți se întâmplă doar ție? Te-ai întrebat de ce lumea se întoarce pe dos? Te-ai întrebat ce trebuie să ți se mai întâmple, astfel încât să clachezi?

..Pentru că eu m-am întrebat!

Azi mi-am luat curaj să îmi las mintea și inima să vorbească, să se audă duetul pe care de ceva timp l-au pregătit. Uneori simt că nu am cuvintele potrivite pentru a nota gândurile pe care vreau să vi le împărtășesc, dar îmi fac mult curaj, așa cum încerc să am în fiecare zi.

Am considerat că pot scrie aceste rânduri, deoarece nu sunt singura care se confruntă cu diferite experiențe neplăcute. Și tu, și eu, avem viețile noastre, bătăliile noastre. Dar cel mai important este să dăm mână cu mână, iar împreună să spunem: AM ÎNVINS!

Am realizat, când lucrurile merg prost, ei bine, cel mai bine e să te rogi, să te culci și să speri că următoarea zi îți va zâmbi, te va îmbățișa, iar singurele vorbe pe care le vei auzi vor fi: totul va fi bine.

Când lucrurile merg prost: încerc să îmi aduc aminte de copiii din Africa, cum ei îndură de o mie de ori mai rău și mai mult decât mine și tine.

Când lucrurile merg prost: încerc să mă concentrez asupra lucrurilor unde am puterea să schimb, să îmbunătățesc ceva.

Când lucrurile merg prost: încerc să vorbesc cu un prieten bun de lucrurile care mă apasă, care îmi fac sufletul ghemotoc.

Atunci când nimic pare a nu merge bine, îmi amintesc că eu pot merge înainte cu Dumnezeu.

Sunt sinceră cu voi, poate așa sunt vulnerabilă în fața voastră, dar nu la asta mă gândesc eu când îmi pun sufletul pe tavă. Mă gândesc la următorul aspect: poate ei cred că sunt singuri în problemele lor, că nimeni nu-i ascultă, că niciodată nu va mai bate lumină în colțul întunecat. Nu, nu este așa! Sunt aici să vă spun că toți avem zile și zile, dar este important să știm cum să le facem față. 

Sunt sinceră cu voi, pentru că vreau să vă reamintesc că viața perfectă nu există, dar cine a spus că imperfectul nu poate fi frumos? 🙂

Fiecare bătălie în parte ne este dată pentru a nu uita cât de neputincioși suntem fără Dumnezeu, fără puterea Lui, iar mai mult decât atât, să ne bucurăm de aroma victoriei. 

Bătălia mea nu este ca a ta, iar bătălia ta nu este ca a mea. Sunt sigură de asta, dar știu  de asemenea că amândoi vrem victorie.

Iar eu m-am decis. Dacă vreau victorie trebuie să mă concentrez pe lucrurile care mă calmează, mă duc departe cu mintea și sufletul, mă ajută să mă reinventez, chiar dacă nu credeam că am nevoie. 

Și când menționez reinventare, nu mă refer de a o lua de la zero, să schimbi din litera A în B. Nu!

Spun că, acolo unde mai ai de lucrat, lucrează!

Dacă ai probleme din cauza sănătății, nu te plânge că le ai. Găsește motive pentru care să mergi mai departe, caută-ți tratament, caută-ți prietenii aceia care te susțin moral.

Dacă ai probleme cu facultatea, liceul, bacul, pregătirile, învață mai mult, setează-ți prioritățile, învață să tragi linie, învață să înveți când trebuie să mergi mai departe, chiar și atunci când crezi ca nu ai puterea să o faci.

Dacă te-ai certat cu cineva drag, nu te plânge. Adu-ți aminte de motivele pentru care iubești acea persoană, apoi fii sigur că îi aduci la cunoștință.

Probabil acest articol este atât de întortochiat și alandala, precum este și mintea mea acum. 

Dar în haosul pe care îl am acum, merg mai departe, vorbesc cum pot, iubesc cum pot, iert cât pot, zâmbesc cum pot și mă rog mai mult ca niciodată.

Pentru că, numai prin trăirea haosului înțelegem liniștea. Și dacă înțeleg liniștea, mă înțeleg pe mine.

6 comments

  1. Foarte frumos! Îți mulțumesc pentru toate lucrurile frumoase pe care ni le ai spus pana acum! ✨Te admir mult! ✨

  2. Superb, în fiecare cuvânt pe care l-ai scris, am găsit încurajare! Apreciez că ai ales să ne împărtășești o „medoă de a înainta” la fiecare pas, în care ne imerge prost, frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alertă: Conţinutul de pe această pagină este protejat prin drepturi de autor!