Draga femeie…

Oriunde ai fi, oriunde ar fi sufletul tău, oriunde pășești, oprește-te o clipă. Oprește-te să-mi asculți gândurile pe care le am pentru tine, pentru noi..

Dragă femeie, mamă, doamnă, domnișoară, ai mai stat în ultima perioadă de vorbă cu sufletul tău? Chiar dacă ești la serviciu, acasă, având grijă de copii sau de bebele nou- născut; chiar dacă ești mamă singură și Dumnezeu ți-a dat puterea să fii și mamă și tată; chiar dacă te-ai certat ieri cu un prieten, cu un coleg sau cu persoana de care ești îndrăgostită; chiar dacă ești în vacanță, peste hotare, în amfiteatru la curs, oprește-te! Doar o clipă!

Dragă ființă, creată de Bunul Dumnezeu, vreau să te întreb: ești bine?

Dragă mamă,

Azi, când se presupune că primești o floare, când se presupune că ți se reamintește de ce ești iubită de noi, ceilalți, ce-ți face sufletul? Ai uitat instant momentele în care tu ai făcut ce și cât ai putut, dar restul nu a văzut asta? Ai uitat dintr-o dată lacrimile vărsate pentru ai tăi copii care te-au supărat? Azi, când auzi la unison cuvintele magice, TE IUBESC, sufletul tău, în tăcere, își adună bucățile rupte, cu dorința să le lipească. Și se lipesc. Dar mâine? Poimâine? Se dezlipesc..

Dragă mama, oriunde ai fi, mă închin și mă plec să îți mulțumesc! Mamelor, vă mulțumesc pentru că ați învățat cu vitejie și succes să dormiți câteva ore pe noapte sau poate chiar deloc, atunci când copilul nu v-a dat pace. Ați știut să fiți eroine, fără ca nimeni să vă învețe. Ați învățat să aveți răbdare mai multă, să dăruiți fiecare picătură de dragoste. Vă mulțumesc, oriunde ați fi, pentru că nu vă afișați durerile pe care sufletul vostru le poartă; nu arătați când sunteți obosite și nici supărate. Mergeți înainte cu multă credință, sperând că dragul vostru copil o să își dea seama că ați ridicat tonul la el, nu pentru că v-ați săturat, ci pentru că inima voastră tânjește după ascultare, vrea să strige cât poate: Copile drag, eu sunt mama ta, îți vreau binele!

Iar noi? Surzi! Din cap până-n picioare. Iar voi, mamelor? O luați de la capăt, cu tot cu răbdarea voastră de fier. Dragă mama, sper că ești prețuită în fiecare zi, iar pentru când greșești, ei să nu uite că înainte de supererou, ești om! 

Dragă femeie, azi vin să-ți reamintesc, mai presus de toate, că tu meriți să fii iubită. Meriți să fii iubită de colegii de clasă, de serviciu, de ziua de mâine, de familie. Meriți din plin! Femeie, tu ai probleme care te încarcă emoțional, dar dimineața, fie că doar te speli pe față, fie îți acoperi cearcănele cu machiaj, tu ieși pe ușă și ai puterea să transformi lumea din jurul tău printr-un simplu zâmbet. Oh, dar câtă teamă, durere, lacrimi, câte nopți pierdute se află în spatele acelor buze arcuite? Câte?

Te rog să lași dragostea celor din jurul tău să te acopere, să îți acopere rănile și să nu uiți că Dumnezeu te vrea cap, nu coadă! Dumnezeu te vrea puternică, să înveți să lupți mai mult, mai cu putere, să nu te dai bătută! Femeie, îți mulțumesc!

Oriunde ai fi, oriunde ai păși, sper că sufletul tău e împăcat cu ce a fost și e pregătit pentru ce va fi. Cineva spunea că inima ta merită cele mai frumoase povești din lume.

Tu ți-ai început povestea?

Iubește, trăiește, greșește, uită, ia-o de la capăt, roagă-te, mănâncă sănătos, îngrijește-te de trup și suflet, nu-ți uita prietenii și familia! Nu te uita și nu te pierde pe tine în poveste, doar de dragul pentru a-i găsi pe alții. Rămâi autentică! Ești femeie, asta e puterea ta! Nu uita!

Zâmbetul vostru să fie mereu sincer, să nu lăsați ca gelozia, ranchiuna, minciuna și mânia să vă cuprindă mintea! Tu, femeie, alege frumosul! Alege frumusețea vieții, iar alții unde calcă în picioare, tu ridică și repară. Tu nu fi ca ei! Tu fii femeie! 

Doamne, domnișoare, mame…Oriunde sunteți, zâmbiți! Este ziua voastră! Dacă astăzi vreți să încheiați un capitol, așa să faceți! Dacă vreți să o luați de la capăt, vă susțin! Dacă vreți să adăgați virgulă, adăugați! Dar mai presus, adăugați DRAGOSTE!

La mulți ani!

1 comment

  1. Te admir pentru fata care ești Denisa. Pentru ființa creată de Dumnezeu cu daruri frumoase. Ai un talent de a scrie, un umor a parte și emani bucurie, fericire și strălucește. Ești un mare exemplu pentru mulți oameni, dar mai ales pentru mine. Domnul sa te binecuvânteze.
    O zi frumoasa!!❤️
    Nicole, 18, din Austria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alertă: Conţinutul de pe această pagină este protejat prin drepturi de autor!