Cluj, oraș mult iubit

Am reușit și eu la 23 de ani să ajung pentru prima oară la Cluj; cu siguranță mă voi reîntoarce pentru că da, este de poveste. Inima Ardealului m-a cucerit. Și încă cum!

Mulțumesc tuturor sugestiilor primite pe Instagram; ați fost de mare ajutor, în continuare vă voi prezenta itinerariul și cât mai multe detalii, în speranța că vor fi de ajutor.

Perioadă vacanță: 1-5 august

Mod de transport: avion, companie Tarom, bilet achiziționat direct de la ei

Preț: 100 euro- bagaj de cală și de mână incluse. 

Ziua 1- Duminică

La ora 13:00 am decolat, la 13:45 am aterizat. De la aeroport până la airbnb am făcut aproximativ 20 de minute; locația apartamentului a fost excelentă, la 10 minute distanță de centru; nici nu simțeai că mergi 10 minute pe jos, peisajele te furau complet. 


La 15:30 deja eram la pas, pregătite să descoperim Clujul ca niște adevărați turiști. A, apropo, Clujul e cam cât un sector din București. Nu ai cum să te rătăcești. Noi luni deja știam străduțele, zonele; nu prea am folosit Google Maps. Și mic așa cum e te fascinează, este îngrijit, agitație zero. Niciun claxon. Miracol neîntâlnit în București.

Duminică am hotărât să epuizăm străduțele pe cât posibil, să ne bucurăm de arhitectură și de vibe-ul ardelenesc. Am intrat în diverse magazine super cute, am servit prânzul, am vizitat o Biserică Catolică, am asistat la Slujbă, am cumpărat câte ceva de la tarabe; ne-am delectat papilele gustative cu sorbet de la Bianco Milano. 

La ora 19:00 am decis să pornim spre casă, urmând să ne întâlnim cu niște prieteni la Cetățuie. Superb view. Am petrecut restul serii la EC Garden, a început la un moment dat și o ploaie zdravănă. Un BUN VENIT pe cinste! 🙂 Pe la 00:00 s-a încheiat ziua.

Ziua 2- Luni

 Ne-am început aventura pe la ora 10, dar înainte am servit brunch la Toulouse;

am mers aproximativ 20 de minute pe jos până la Grădina Botanică. Mic sfat: luni sunt închise serele. Superbă locație. Era cald, așa că am zis să facem o pauză cu un Starbucks. No, hopa-șa, când am ajuns la mall a început o ploaie zdravănă. Again. Pe seară am ales să ne bucurăm de priveliștea oferită de Parcul Central. Super super cute. Ne-am terminat ziua relativ devreme, deoarece următoarea zi urma să ne trezim la 6, pentru că aveam un traseu luuuuung. Printre cele mai frumoase zile ever. 

Ziua 3- Marți

Am împrumutat mașina unui prieten, pentru că ziua de marți a fost despre CE ESTE PRIN ZONA CLUJULUI. 

La 7:00 am pornit spre Lacul Tarnița. I must say: NU recomand! Am primit atât de multe mesaje legate de acest loc, așadar am hotărât să îl bifăm de pe listă. Am coborât aproape de lac în patru labe la propriu (râd când scriu asta acum). Mă așteptam la o zonă amenajată unde poți parca și să te bucuri de peisaj. Nu, nimic de felul acesta. Parchezi unde poți, în niște zone oarecum refugii, prea mult spus, dar așa, prin serpentine. Ne-am chinuit cam 15 minute să coborăm un traseu care nu prea era traseu, dar safe oricum. No worries, nu ne-am pus viața în pericol. Probabil doar oasele. Glumesc!

 Am ajuns într-o zonă cu stânci, am admirat lacul care nu prea părea că se vede din cel mai bun unghi al său; am stat câteva minute bune, iar după ne-am urcat înapoi pentru a pleca cu mașina spre Salina de la Turda. 

Salina este de vis. Merită! Fiecare centimetru. Ne-am plimbat și cu barca!! Am plecat cu o febră musculară faină rău (clown emoji inserted).

Am pierdut biletul de parcare, pe unde s-a rătăcit…să fie sănătos. Am plătit parcarea 50 Ron (clown emoji inserted again).

Am plecat apoi spre Castelul Banffy unde am înțeles că a avut loc Electric Castle. Faină locație, merită! Am avut parte de un cer atât de senin cu nori pufoși, i-am surprins tare plăcut în poze.

Ultima locație pe ziua de marți: Stufărișul de la Sic. Pe cât de simplă a fost locația, pe atât de mult mi-a câștigat inima. Clujeni, nu știu dacă v-ați fi așteptat, dar este locația mea preferată. Ce culori, ce nuanțe. Și ce sunete..Când ne-am plimbat pe potecă, vântul adia cu așa multă dragoste…O vreme atât de plăcută..Simțeai că te duci să vorbești cu Dumnezeu. Un loc minunat în care liniștea își aude ecoul. Auzi natura, o vezi. Cum spuneam, stai de vorbă cu Dumnezeu. Departe de agitație, departe de clădirile colorate. Doar cerul era pictura. 

În drumul înapoi spre Cluj ne-am întâlnit cu niște oi simpatice rău, am făcut și poze pe căpiță. Era culmea să nu oprim la căpițele de fân. Ori suntem basic, ori nu mai suntem. Am prins apusul pe drum. Sublim!

A trebuit să spălăm mașina pentru că cineva la Stufăriș când am parcat am trecut frumos, cum se cuvine, prin noroi. Am pictat mașina. 

Am încheiat seara cu prietenii again la un restaurant din centru, apoi ne-am bucurat de zona Feleac care oferă o priveliște genialăăăăăă.

Ziua 4- Miercuri

 Marți ne-am epuizat, am condus, am vizitat la pas continuu, așadar miercuri am dormit în neștire. Ne-am trezit pe la 12 (clown etc..), iar pe la 15:00 ne-am făcut curaj să ieșim să servim prima masă a zilei.

Miercuri am vizitat iar Clujul, am încercat să vedem toate bisericile, catedralele; seara a sosit imediat of course, așa că am luat cina la Samsara undeeeee mi-au făcut paste fără gluten, iar în loc de smântână am rugat să se adauge sos de caju. Geniale pasteleeeeeee!  Ne-am plimbat apoi prin parcul de lângă Arenă, pentru că era drumul nostru spre casă.

Ziua 5- Ziua plecării

Am lăsat bagajele la biroul agenției, am eliberat apartamentul, după care ne-am întors la Samsara să servim brunch. Ne-am petrecut restul zilei pe străzile din centru, pentru că vremea era plăcută. Când am plecat spre aeroport se instala o furtună de toată frumusețea. Zborul către București a fost de 35 minute, nici nu am stat bine în aer că am aterizat. 

Când eram la sol am activat airdropul să-i trimit lui Deni pozele cu cerul, și văzând că mai multă lume are opțiunea activată am trimis unor persoane random pozele. Ce credeți? Am primit și eu înapoi. Străin din avion, dacă vezi asta, mulțumesc pentru poze. 

Concluzii: îmi pare rău că nu am vizitat Clujul până acum, oamenii sunt calzi și primitori, mai vorbăreți decât m-aș fi așteptat. Am prins vreme bună, am fugit de cele 40 de grade de la București și ne-am răsfățat cu cele 27 de la Cluj. Mâncare multă și bună, deși am evitat anumite preparate din cauza posibilei contaminări cu gluten. 

Domnule primar, dacă citiți acest articol, să știți că faceți o treabă faină. Acum înțeleg de ce nu ați mai apelat la campanie în perioada alegerilor. Orașul întreg reflectă munca echipei dvs. 

București, dacă vezi asta, one day sper să fii și tu în întregime la fel.

Love,

Deni.

4 comments

  1. Superb ai descris această vizită. ❤️ Nici eu nu am văzut Clujul până acum, dar după acest articol cu siguranță îl trec pe lista mea.

  2. Ți-am citit tot articolul, fiindcă locuiesc în Cluj de 5 ani și ți-am fost scris despre unele locații pe care le-ai vizitat, pe messenger, dar nu mi-ai răspuns 🙁 legat de Tarnița…trebuie să vorbești cu cineva care știe locul, există trasee superbe – caută pe net Piatra lui Dan, Piatra lui Lucaci – sunt o minunăție! Trebuie să mergi cel puțin o dată-n viață fiindcă peisajele sunt asemănătoare Norvegiei… E rupt de România, clar :)) când o să revii, mergi la Tarnița și poți întreba pe oricine de acolo, te va îndruma, e păcat să nu ajungi. Zona e minunată, dar trebuie puțin timp s-o cunoști. Also, dacă ai fi mers la Motel Gilău aveai ponton până pe malul lacului, era frumos 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Alertă: Conţinutul de pe această pagină este protejat prin drepturi de autor!